Földönkívüliek, avagy élet toxikus környezetben

2010.12.03. 16:28 biomedeng

A NASA által alapított asztrobiológiai kutatócsoport olyan új mikróbát fedezett fel, amelynek létezése eddigi tudásunk alapján összeegyeztethetetlen az élettel.

A kutatók a kaliforniai Mono tótoxikus környezetében olyan mikroorganizmusokra bukkantak, melyek élnek és osztódnak az arzénben dús közegben. Mindezt úgy, hogy a természetes foszfát csoport helyett arzén épül be a sejtekbe.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a tudósok E.T. nyomára bukkantak volna, bár ez, a felfedezés arra kell hogy késztessen minket, hogy átértékeljük az életről alkotott eddigi elképzelésünket.

"Arra  koncentrálva, hogy a világűrből származó jeleket keressük, nyitottabban kell gondolkoznunk, és szem előtt kell tartanunk, hogy az élet talán teljesen másféle is lehet, mint amilyennek most ismerjük."
- nyilatkozta Ed Weiler, a NASA űr programjának megbízott vezetője.

További részletek a felfedezésről megtalálhatók itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudomanysarok.blog.hu/api/trackback/id/tr192490834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megfejtették a Rubik-kocka titkát 2011.01.22. 20:25:17

Több, mint három évtizeddel a Rubik-kocka feltalálása után amerikai kutatók egy csoportja megmutatta, hogy mind a 43,252,003,274,489,856,000 pozícióból legfeljebb húsz lépésből ki lehet tenni a kockát. A bizonyításához a "god's algorithm" (...

Trackback: Lezabálták a műanyag kerítését! Rohadtul jogos a felháborodás! 2010.12.03. 17:35:33

Mindenki el van szállva a NASA bejelentésétől, pedig a volt Csehszlovákiában már 25 éve tudnak egy máig beazonosíthatatlan fajról.Természetesen rohadtul jogos a felháborodás hazánkban, amikor a kerítésen átugráló veteményeket vagy kisebb értékű tárgyak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása