Kulcsszavak

Hazai konferenciák

Nincs megjeleníthető elem

Külföldi konferenciák

Nincs megjeleníthető elem

A verseny szelleme

2010.05.23. 21:37 biomedeng

Gyorsuló világunkban a tudomány területén is egyre élesebb a verseny . Ezt a trendet mind a tudományos, mind pedig az ipari világ szereplői felismerték. Egyre gyakrabban jelennek meg az online közösségekben a tudományos tárgyú versenyek.

Ezek a versenyek a kompetitivitást nyíltan felvállalják, és orientálják a közösséget az általuk felvetett probléma irányába orientálják. Az egyik ilyen verseny kihírdetője, William Dampier úgy nyilatkozott a no free hunch blogban, hogy szerinte az ilyen versenyek isnpriálják a kutató közösséget, és egyes területeken egyenesen ezt az utat tartja a tudomány jövőjének.

A teljesség igénye nélkül itt felsorulunk néhány versenyt:

  • Az egyik legújabb kezdeményezés a Kaggle, ahol a maguk a felhasználók írhatnak ki versenyeket.
  • A Robocup verseny célja, hogy a robotok megtanuljanak futballozni. A robotok három ligában versenghetnek: szimuláció, kis robotok és humanoid robotok. Ez utóbbi kategória végső célja a humán csapatok legyőzése, ezt a kiírók 2015-re szeretnék elérni.
  • A KDD Cup egy évente megrendezésre kerülő gépi tanulás (Knowledge Discovery) verseny.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudomanysarok.blog.hu/api/trackback/id/tr102026144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása